2012. augusztus 15., szerda

Augusztus 20-át ünnepeljük a Fertő-parton


Fertő-part - Augusztus 20-án I. István szentté avatásának napjára emlékezünk. A Fertő-parti településeken idén is színes programokkal várják az ünnepelni vágyókat.
Fertőszentmiklóson augusztus 20-án 10:30-kor ünnepi Szentmisét tartanak, majd azt követően várnak mindenkit a megemlékezésre az a Szent István szoborhoz.
 
Idén is családi programok színesítik az ünnepet. 16:30-tól a Fertő-táj ízvilágába tekinthetnek a látogatók. A kóstoláson családi gazdaságok, helyi termelők portékáit kóstolhatják meg.
 
A kóstoláson kívül természetesen a szórakozás sem maradhat el. A Fabula Együttes, komédia utcabál és tűzijáték gondoskodik a jó hangulatról. Az est folyamán vendéglátás magyaros ételekkel, italokkal.
 
 
 
Fertődön az államalapítás ünnepének alkalmából már augusztus 18-19-én is programokat szerveznek. Augusztus 18-ánszombaton 21 órától  a Music Café zenekar játszik. 
Augusztus 19-én vasárnap Böllér körömpörköltversenyen mérhetik össze főzőtudásukat a nevezők. 18 órától Magyar Nótaest (Hadba Zoltán és cigányzenekara) valamint a Népdalesten Takács Éva énekművész (Esterházy-kastély kápolnájában) szórakoztatja a közönséget. A látogatókat 19 órától ingyenes kóstolással várják. 22 órától Tűzijűték.
Augusztus 20-án 10 órától a Fertőd-Süttöri római katolikus templomban tartanak Szentmisét.
 
Hegykőn az augusztus 20-i hétvégén (17-20) Borok utcája várja a helyieket és turistákat egyaránt.
A hegykői termálfürdő parkolójában a soproni borászok mutatják be legkiválóbb boraikat.

Petőházán a Milleniumi Emlékparkban 9:00-tól tábori szentmise keretében emlékeznek Szent István királyra. A szentmise keretében sor kerül az új kenyér megszentelésére.
 
Nagycenken augsuztus 18-án a Széchenyi lófuttatás, augusztus 19-én a Nagycenkről elszármazottak találkozóját rendezik meg. Vasárnap délelőtt ünnepi szentmise 13 órától valamint kulturális műsorok. A délután folyamán hagyományőrző búcsú, kézművesek népművészek, gyerekprogramok.
 
Sopronban a Szent István templom előtti téren  9 órakor kezdődő szabadtéri szentmisét követően kerül sor a városi Szent István ünnepségre.
A soproni Szent István Plébánia a templom búcsújának ünnepét tartja 2012. augusztus 20-án. A Szent István parkban 9 órakor ünnepi szentmisét mutat be és a templom felszentelésének 70. évfordulójára készülve megnyitja a jubileumi Szent István évet Böcskei Győző, a Szent István templom plébánosa. A szentmisét követően tartják a városi Szent István ünnepséget, amelyen ünnepi beszédet mond: Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője. 
Közreműködik: Orbán Júlia versmondó. 
 
Forrás:www.fertopart.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése